با این گیاهان شربت ضد سرماخوردگى درست کنید!
درمان سرماخوردگى با گیاهان دارویی
خواص شربت ضد سرماخوردگى:
شربت ضد سرماخوردگى ضد عفونت هاى ریه و دستگاه تنفس است و بدن را در مقابل انواع ویروسهاى سرماخوردگى مقاوم مى سازد و جایگزین بسیار خوبى براى آنتى بیوتیکهایى است که متأسفانه براى علاج سرماخوردگى کودکان در کشور ما استفاده مى شود.
شربت ضد سرماخوردگى حساسیت هاى فصلى از قبیل عطسه و آبریزش هاى متوالى را درمان می کند.
شربت ضد سرماخوردگى تمام عفونت های سینوسها و گوش را از بین می برد.
عرقیات لازم جهت تهیه شربت ضد سرماخوردگى:
آویشن، اسطوخودوس، نعناع، پونه، گل گاوزبان، مرزنجوش، مرزه یا کاکوتى از هرکدام یک بطری یک لیتری
آبمیوه ها لازم جهت تهیه شربت ضد سرماخوردگى:
لیموشیرین، آلوبخارا، سیب، هویج، گلابى، هندوانه، پرتقال شیرین از هر کدام ۲۵۰ گرم.
طرز تهیه شربت ضد سرماخوردگى:
آبمیوهها و عرقیات را ۱۰ دقیقه روى شعله ملایم بجوشانید، سپس مقدارى عسل و یا شکر و یا قند به اندازهاى که شیرین شود وارد کرده و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید.
نصف قاشق چایخورى زعفران سائیده اضافه و ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید. در یخچال نگهدارى کنید.
مقدار مصرف شربت ضد سرما خوردگى:
بزرگسالان روزانه سه وعده یک استکان میل کنید.
کودکان روزانه سه وعده نصف استکان میل کنید.
این نوشیدنی های گیاهی معجزه می کنند
همه ما به دنبال انواع نوشیدنیهای مختلف هستیم تا کمی سرحال بیاییم و خنک شویم؛ شربتهای توت فرنگی، پرتقال، آلبالو و... انتخابهای خوبی هستند اما گاهی اوقات به دلیل شیرینی زیاد شما را باز هم تشنهتر میکنند؛ بنابراین همینجا به شما توصیه میکنیم که به جای خرید شربتهای رنگارنگ سراغ عرقیات گیاهی بروید.
آنها را با آب ترکیب کنید و شربتهای مقوی و سالمتری بخورید. ضمن اینکه بعضی از این نوشیدنیها به تعادل دمای بدن شما کمک میکنند و با کمک آنها راحت تر میتوانید فصل گرما را سپری کنید. البته از خواص دارویی آنها هم غافل نشوید.
کاسنی
این عضو خانواده عرقیات خواص مختلفی دارد. مهمترین مزیتش که به روزهای گرم سال مربوط میشود این است که حرارت بدن را تسکین میدهد. علاوه بر این، خواص دیگری هم به آن نسبت میدهند. کاسنی تببر است، کلسترول خون را پایین میآورد و به تقویت پوست کمک میکند. بعضی از عطاریها به شما توصیه میکنند تا برای رفع گرمازدگی عرق کاسنی و شاتره را با هم ترکیب کنید و قبل از غذا یک استکان بخورید.
کاسنی، حرارت بدن را تسکین میدهد
زیره
برخلاف ادویه زیره که خوش عطر و بوست، عرق زیره کمی تلخ و تند است، اما برای افرادی که از چاقی رنج میبرند این طعم ناخوشایند اصلا مهم نیست. به هر حال باید بدانید که عرق زیره دشمن چاقی است و ناراحتیهای روده را برطرف میکند؛ چون طبیعت گرم و خشکی دارد. برای درمان نفخ شکم و هضم بهتر غذا عرق زیره را فراموش نکنید و بعد از غذا چشمهایتان را ببندید، بینیتان را بگیرید و یک نصف استکان از آن را به معدهتان بفرستید.
برای افرادی که از چاقی رنج میبرند زیره مفید است
شاتره
اگر خیلی گرمایی هستید و مجبورید ساعتهای زیادی از روز زیر آفتاب کار کنید مصرف عرق شاتره را حتما در برنامه غذاییتان بگنجانید. شاتره خاصیت ضد گرمازدگی دارد، حرارت بدن شما را تعدیل کرده و به رفع نارساییهای کبدی کمک میکند. برای تصفیه شدن خون هم میتوانید از این داروی گیاهی کمک بگیرید.
شاتره خاصیت ضد گرمازدگی دارد
آویشن
آویشن گیاه خوشبویی است که عرق آن طبیعت گرمی دارد. اگر بعد از هر غذا یک استکان از آن را بنوشید از دردهای مفصلی در امان میمانید. عرق آویشن اشتهاآور بوده و ضد نفخ است و سبب ضدعفونی مجاری تنفسی میشود. این را هم بدانید که کمی تلخ و گس است.
آویشن گیاه خوشبویی است که عرق آن طبیعت گرمی دارد
رازیانه
رازیانه گیاه پرخاصیتی است که عرق آن هم شما را ازخواص خوبش بینصیب نمیگذارد. بعد از هر وعده غذایی یک استکان عرق رازیانه بخورید تا اشتهای شما در وعده غذای بعدی بیشتر شود. عرق رازیانه طبیعت گرم و خشکی دارد، قاعده آور و ادرار آور است و به نابودی سنگهای مثانه و کلیه کمک میکند.
رازیانه، به نابودی سنگهای مثانه و کلیه کمک میکند
گلاب
همه ما برای تهیه دسرهای سنتی ایرانی حتما یک شیشه گلاب در خانه داریم. شاید هنگام خرید گلاب از عطاریها با اصطلاح «دو آتشه» روبهرو شوید. این اصطلاح در مورد سایر عرقیات هم به کار میرود و به این معناست که گیاه هنگام عصاره گیری دو بار جوشانده شده، آب کمتر و غلظت بیشتر دارد. به طور کلی گلاب وسایر عرقیات دو آتشه قیمت بیشتری دارند.
در مورد خواص گلاب باید بگوییم که برای قلب و اعصاب مفید است و به کاهش درد چشم کمک میکند. ضمن اینکه برای تمیز کردن پوست تان هم میتوانید از آن استفاده کنید. گلاب از گل محمدی به دست میآید و برخی از افراد به عنوان خوشبو کننده هم از آن استفاده میکنند.
گلاب برای قلب و اعصاب مفید است
خارشتر
شاید در نگاه اول این اسم به نظرتان خندهدار باشد؛ اما خارشتر هم بین عرقیات گیاهی دیده میشود. واقعیت این است که اصلا مزه خوبی ندارد و به شدت بد بو است. افرادی که میخواهند با کمک عرق خارشتر با سنگ کلیه و مثانه مبارزه کنند باید طعم و مزه ناخوشایند آن را تحمل کنند. عرق خارشتر ادرار آور است و به تصفیه خون و کبد کمک میکند. گاهی برای رفع تب و لرز هم استفاده میشود.
عرق خارشتر ادرار آور است و به تصفیه خون و کبد کمک میکند
بیدمشک
اگر این روزها دچار نگرانی و مشکلات عصبی شدهاید، ناراحت هستید و با قرص آرامبخش به خواب میروید، برای آرامش بیشتر عرق بیدمشک را امتحان کنید چون آرامش بخش و خونساز است و به تقویت قلب و معده کمک میکند. در کنار اینها در برطرف شدن دردهای عضلانی هم موثر است.
بیدمشک، آرامش بخش و خونساز است و به تقویت قلب و معده کمک میکند
گاو زبان
یکی از گیاهان پر طرفدار در عطاریها گل گاو زبان است. عرق گیاه گاو زبان هم خواص زیادی دارد که بد نیست با آنها هم آشنا شوید. عرق گاوزبان دستگاه گوارش شما را ضدعفونی میکند، نشاط آور است و اگر نصف استکان از آن را قبل از خواب میل کنید، رنگ چهره و پوست تان بهتر میشود.
عرق گاوزبان دستگاه گوارش شما را ضدعفونی میکند و نشاط آور است
نعنا
یکی از مشهورترین عرقیات گیاهی است که شاید مهمترین خاصیت آن رفع دل پیچه و دلدرد است. عرق نعنا طعم ملایمی هم دارد و به همین دلیل مصرف آن بیش از سایرین رایج است. علاوه بر این عرق نعنا اشتها آور است و با داشتن طبیعت گرم و خشک، شما را از نفخ شکم نجات میدهد.
عرق نعنا اشتها آور است و با داشتن طبیعت گرم و خشک، شما را از نفخ شکم نجات میدهد
بهار نارنج
این هم جزو عرقیات خوش خوراک است و با نبات هم خوشمزه میشود. عرق بهار نارنج به تقویت اعصاب شما کمک میکند تا در زندگی آرامش بیشتری داشته باشید. اگر شبها فکر و خیال سراغتان میآید و خواب راحتی ندارید عرق بهار نارنج را امتحان کنید. چون در درمان بیخوابی نقش موثری دارد.
عرق بهار نارنج به تقویت اعصاب شما کمک میکند
نکات خرید
هنگام خرید عرقیات گیاهی فقط سراغ فروشندگان معتبر بروید چون در بازار فروش این نوشیدنیها تقلب به سادگی شکل میگیرد و ممکن است به جای این عصارههای گیاهی طبیعی، اسانس خوراکی مخلوط با آب تحویلتان بدهند.
به تاریخ مصرف، نام کارخانه و شماره ثبت نوشته شده روی شیشه توجه کنید. این موارد به شناخت محصولات معتبر کمک میکنند.
شربت
بعضی از این عرقیات واقعا بد مزه و بد بو هستند و شاید به این دلیل از مصرف آنها خودداری کنید. به هر حال اگر خواص دارویی این قبیل از عرقیات برایتان مهم است آنها را با آب و شکر مخلوط کرده و شربت درست کنید.
گرم وسرد
بعضی از عرقیات گیاهی طبیعت گرم و گروهی دیگر طبیعت سرد یا حتی معتدلی دارند که فروشنده در این مورد شما را راهنمایی میکند. در مورد عرقهای سرد مانند کاسنی وشاتره که برای فصل تابستان کاملا مناسب هستند باید روزانه حداقل یک استکان از آنها را بنوشید تا تاثیر داشته باشند.
توجه
مصرف بعضی از عرقیات برای زنان باردار یا کودکان ممنوع است. بنابراین قبل از هرگونه مصرف این نوشیدنیهای گیاهی، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
هر آنچه درمورد فواید خاکشیر باید بدانید
برای از بین بردن. لک های پوست به ویژه صورت یکی از بهترین روش ها، نوشیدن خاکشیر است
قصد داریم در رابطه با یکی از دانه های پرخاصیت که خوردن آن از گذشته تا کنون توسط بزرگتر ها و همچنین پزشکان به ما توصیه شده است صحبت کنیم. از خواص اولیه ی خاکشیر می توان به خاصیت صفرا بر بودن درمان عطش اشاره کرد.
همه ما از مادربزرگ ها یا قدیمی های فامیل درباره خواص صفرابر و ضدعطش خاکشی( که عموم مردم آن را به نام خاکشیر می شناسند) مطالبی را شنیده ایم و نسخه های خانگی و کاربردی را می شناسیم اما تعداد کمی از ما با دیگر خاصیت های این دانه های ریز و خوش تراش سرخ رنگ آشنایی داریم. دانه هایی که نه تنها برای درمان برخی بیماری ها کاربرد دارند بلکه می توانند کیفیت زندگی ما را از این رو به آن رو کنند.
شربت خوشمز ضد بدبویی
اگر شما هم در گروه افرادی هستید که به دلیل افزایش خلط بلغم در بدن به بدبویی دهان مبتلا شده اید و نمی توانید به سادگی از شر این موضوع خلاص شوید، برای شما پیشنهاد جالبی داریم؛ از شربت ترنجبین و خاکشیر برای برطرف کردن بدبویی دهانتان استفاده کنید. تنها کافی است هر روز عصر یک لیوان از شربت ترنجبین و خاکشی را بنوشید. ترنجبین را به مدت ۵ تا ۶ ساعت درون آب خیس کنید و پس از صاف کردن آن را با یک تا ۲ قاشق خاکشی مخلوط کنید. نوشیدن این شربت به شما کمک می کند تا با دفع اخلاط ناسالم و بلغم اضافه به مرور احساس بهتری پیدا کنید و با اصلاح مزاج از شر بدبویی دهانتان راحت شوید.
خاکشیر مناسب برای جوش صورت
مخلوط 2 قاشق غذاخوری خاکشیر با عرق شاهتره، عرق کاسنی و عرق بیدمشک ترکیب خوبی برای درمان جوشهای صورت است. برای استفاده از این مخلوط کافی است یک استکان از هر یک از عرقهای گیاهی شاهتره، بیدمشک وکاسنی را با هم مخلوط کرده و آن را با 2 قاشق غذاخوری خاکشیر ترکیب کنید. نوشیدن این ترکیب علاوه بر آنکه جوشهای صورت را درمان میکند برای افرادی که دچار گرفتگی صدا هستند نیز موثر است. مدت درمان با این نسخه دست کم 3 هفته است و پس از این مدت نتایج بهبود به مرور در چهره بیمار نمایان میشود.
بهبود لکها با خاکشیر
برای از بین بردن. لک های پوست به ویژه صورت یکی از بهترین روش ها، نوشیدن خاکشیر و ترنجبین است. افرادی که از این ترکیب به صورت روزانه و مستمر به مدت ۳ هفته استفاده کنند بعد از مدتی با روشنی پوست و از بین رفتن کک های صورت و پوست شان روبه رو می شوند. برای تهیه این ترکیب لازم است ترنجبین را ۵ ساعت در آب خیس کنید و پس از این مدت آن را صاف کرده و به آن ۲ قاشق خاکشیر پاک کرده اضافه کنید و میل کنید. با نوشیدن این شربت گیاهی به مرور شاهد روشنی پوست و از بین رفتن لک ها خواهید بود؛ ضمن اینکه نوشیدن خاکشیر ۲ تا ۳ لیوان در روز به افرادی که به شوره و خارش سر مبتلا هستند توصیه شده است. نوشیدن خاکشیر به این افراد کمک می کند تا با اصلاح مزاج برای همیشه با شوره و خارش پوست سرشان خداحافظی کنند.
از شربت ترنجبین و خاکشیر برای برطرف کردن بدبویی دهانتان استفاده کنید
خاکشیر مناسب برای اضافه کردن وزن
افراد لاغر و کسانی که تمایل دارند وزن خود را بالا ببرند، میتوانند از این نسخه استفاده کنند. این گروه اگر خاکشیر را با شیر میل کنند میتوانند با نوشیدن این خاکشیر صبح ناشتا به درمان لاغری و افزایش وزن خود کمک کنند. به اعتقاد درمانگران، درصورتی که شیر تازه و طبیعی باشد میزان تاثیرگذاری این نسخه بیشتر میشود. بنابراین افرادی که به شیر طبیعی دسترسی دارند بهتر است از شیر طبیعی و روستایی استفاده کنند.
خاکشیر برای حل مشکل یبوست
یکی دیگر از خواص معجزه آسای خاکشیر درمان یبوست های ناشی از غلبه سودا در بدن و یبوست های ناشی از اضطراب و تنش های عصبی است. یکی از مهمترین علائم این نوع یبوست تکه تکه خارج شدن مدفوع از بدن است. حتی گاهی مقداری از مدفوع در روده باقی می ماند و بدن قادر نیست روده ها را به درستی تخلیه کند و این مسئله به مرور زمان موجب بروز مشکلاتی برای سلامت فرد می شود، چرا که باقی ماندن مدفوع در روده ها موجب جذب مواد سمی و ناسالم از طریق جداره روده می شود. برای درمان این نوع یبوست و همین طور درمان یبوست و کم آبی ناشی از کهولت سن نسخه ای گیاهی و بسیار ساده وجود دارد. به گفته درمانگران مصرف یک قاشق غذاخوری خاکشیر کوبیده شده به همراه قندآب می تواند تاثیر زیادی در بهبود سوءمزاج و درمان یبوست داشته باشد.
بخور ضد سرخک
همه ما به خوبی می دانیم که با گرم شدن هوا فصل بیماری هایی مانند آبله مرغان و سرخک از راه می رسد. چه بخواهیم چه نخواهیم کودک خردسال ما نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد و دیر یا زود با بدنی مملو از دانه های ریز و قرمزرنگ آبله مرغان مقابل چشمتان ظاهر می شود. چاره ای نیست تنها راه حل این است که برای آسایش هر چه بیشتر او دست به کار شوید و چه چیز بهتر از نسخه های گیاهی و طبیعی. نوشاندن شربت خاکشیر کم شیرین به کودک مبتلا به آبله مرغان و سرخجه یکی از بهترین روش ها برای کاهش حرارت درونی و خارش برون ریزی های پوستی است، بنابراین در روز ۳ تا ۴ لیوان خاکشیر برایش تهیه کنید و درصورتی که می توانید بدن کودک تان را با کمک دانه های سرخ رنگ خاکشی بخور دهید. برای این کار می توانید از یک منقل کوچک یا اسفند دودکن استفاده کنید. به این ترتیب خاکشیر را روی حرارت قرار دهید و با دودی که از آن به دست می آید بدن کودک را بخور دهید. این کار به کاهش سوزش، خارش و التهاب بیماری کمک می کند.
خاکشیر درمان کننده اسهال
ابتلا به اسهال در فصل تابستان یکی از شایع ترین اختلالاتی است که در گروه سنی کودکان بسیار شایع است. درمانگران طب سنتی ایران برای درمان این مشکل دارویی را تجویز می کنند که در تمامی خانه ها امکان تهیه و مصرف آن وجود دارد. برای تهیه این دارو کافی است خاکشیر را بو داده و آن را با آب و عسل مخلوط کنید و به بیمار بدهید. این ترکیب را متناسب با سن بیمار و هردو ساعت یک بار برای او تجویز می کنند. این مخلوط از یک قاشق غذاخوری تا یک سوم استکان برای خردسالان تجویز شده است.
اگر التهاب مجاری ادراری دارید
شاید کمتر کسی درباره خاصیت شفابخش خاکشیر در درمان و تسکین التهاب مجاری ادراری و کلیه شنیده باشد. اما در بسیاری از متون طب سنتی به این موضوع اشاره شده است که استفاده از خاکشیر هنگام بروز التهاب های مجاری ادراری و کلیه بسیار موثر است، به ویژه زمانی که فردی مبتلا به بیماری سنگ کلیه است و وجود سنگ در کلیه وی موجب بروز التهاباتی در موضع کلیه یا مجاری ادرار وی شده است. در این حالت نوشیدن روزانه ۴ تا ۵ لیوان خاکشی که با شیرینی طبیعی مثل سکنجبین شیرین شده باشد بسیار مفید دانسته شده است.
درمان های طبیعی برای مشکلات روده ها
امروزه اکثر مردم از سوءهاضمه رنج می برند
امروزه اکثر مردم از سوءهاضمه رنج می برند و این بدان معناست که بخش زیادی از غذاهای مصرفی به درستی هضم و جذب نمی شوند. از نظر طب سنتی سلامتی غذای مصرفی در سه مرحله هضم می شود و به عبارت دقیق تر، یک سوم هضم غذا در دهان، یک سوم دیگر در معده و بقیه هضم به کمک روده و کبد انجام می گیرد.
اکثر افراد به علت کم جویدن یا بد جویدن در مرحله اول هضم می لنگند. لذا غذایی که به خوبی جویده نشده و بطور کامل با بزاق دهان ترکیب نگردیده، راهی معده می شود و فشار زیادی برای هضم برخی مواد به معده تحمیل می شود و دست آخر برخی از مواد گیاهی کم جویده شده، بدون تعییر شکل وارد روده کوچک می گردند و در نتیجه بی آنکه مواد مفید موجود در آن ها هضم شوند، از روده بزرگ دفع می گردند. بنابراین قبل از هر چیز باید برای غذا خوردن وقت گذاشت و غذا را بخوبی جوید.
مسئله دیگری که ایرانیان با وجود تاکید اکید احادیث طبی، مورد توجه قرار نمی دهند، خوردن مقدار کمی نمک دریا یا معدن قبل و بعد از غذا و یا در صورت ناسازگاری مزاجی، خوردن نصف قاشق سرکه طبیعی قبل و بعد از وعده های اصلی غذایی می باشد.
باید در نظر داشت که کمبود املاح و مواد معدنی، بخصوص کمبود مس ، آهن، منگنز، منیزیم، سدیم و پتاسیم موجب سوءهاضمه می گردد. لذا توصیه می گردد که بجای نمک های تصفیه شده که فقط حاوی سدیم هستند، از نمک دریا یا معدن که طیف وسیعی از املاح دارند استفاده شود. و برای رفع کمبود مس بهتر است که هفته ای دو مرتبه قاشق مسی بدون لعاب را در خورشت در حال پخت قرار داد. استفاده گه گاه از ظروف چدنی نیز برای بر طرف شدن کمبود آهن توصیه می گردد. (البته باید در نظر داشت که ظروف چدنی، باید بدون روکش و بی لعاب باشند و آهن ربا به آنها بچسبد. در غیر این صورت تقلبی و مضر می باشند.)
در اینجا لازم است که رایج ترین عادات بد غذایی ذکر شود.
1. معمولا هر غذایی تازه اش بهتر از مانده اش است به جز پنیر. البته منظور این نیست که پنیرهای تازه موجود در بازار را باید مدتی نگه داشت تا مانده شود بلکه منظور این است که کارخانجات پنیر سازی می بایست چندین هفته برای ساختن پنیر واقعی وقت صرف کنند. در واقع پنیرهایی موسوم به پنیر استیلتون یا کپکی، نمونه ای از پنیر کهنه و مانده هستند که گرم و زود هضم بوده و خوردن کمی از آن بعد از غذا به عنوان دسر به هضم غذا کمک فراوانی می کند و در ضمن اگر قبل از غذا خورده شود، اشتهای فرد افزایش می یابد.
اما متاسفانه پنیر تاره که به وفور در کشور تولید و مصرف می شود، سرد و دیر هضم می باشد و اشتها به غذا را کم می کند. باید دانست که مصرف پنیر تازه بدون مصلحات گرم، در برخی افراد باعث ایجاد قولنج بسیار شدید و انسداد روده می شود. البته اگر به همراه پنیر تازه، یک قاشق عسل یا ادویه جات گرم خورده شود از اثرات منفی این نوع پنیر کاسته می شود. در ضمن بعد از مصرف پنیر تازه نباید غذاهای دیگری خصوصا غذاهای ترش و میوه های تر تناول شود مگر آنکه اشتهای واقعی احساس شود.
2. از دیگر عادات غذایی که باید بر چیده شود، مصرف همزمان سرکه با سفیده تخم مرغ است. باید دانست که سس مایونز از ترکیب سرکه و سفیده تخم مرغ درست می شود و در نتیجه خوردن سس مایونز، سلامت روده ها را تهدید می کند.
3. از نوشیدن آب از نیم ساعت قبل از غذا، حین غذا و تا یک ساعت بعد از خوردن آخرین لقمه غذا باید پرهیز نمود. البته در صورت شدت عطش بعد از غذا می توان یک تا دو جرعه آب خنک مصرف نمود.
از نوشیدن آب از نیم ساعت قبل از غذا، حین غذا و تا یک ساعت بعد از غذا باید پرهیز نمود
4. هیچ نوع گوشتی نباید همزمان با گوشت دیگر مصرف شود.
5. مصرف همزمان ماست، پنیر و شیر برای دستگاه گوارش مضر می باشد.
6. نباید غذاها و میوه هایی که طبع سرد دارند همزمان میل نمود، چرا که در کوتاه مدت یا دراز مدت، دستگاه گوارش ضعیف گشته و ممکن است اسپاسم های دردناک روده ای ایجاد شود.
7. مصرف همزمان تخم مرغ و ماهی بسیار زیان بخش می باشد.
8. مصرف لبنیات بدون مصلحات نه تنها برای روده ها بلکه برای اعصاب هم مضر هستند.
9. نباید در یک نفس و دفعتا آب نوشید بلکه می بایست جرعه جرعه آب نوشید تا به دستگاه گوارش شک وارد نشود.
10. مصرف همزمان آب با هندوانه یا آب با انگور به روده ها فشار می آورد. لذا باید نیم ساعت بین مصرف آن ها فاصله انداخت.
11. در هنگام استرس و عصبانیت نباید غذا خورد چرا که از یک طرف آنزیم های دستگاه گوارش از جمله آنزیم های مترشحه از پانکراس و غدد موجود در روده کوچک به خوبی ترشح نمی شوند و از طرف دیگر استرس موجب اسپاسم معده و روده می شود.
12. برای داشتن دستگاه گوارشی سالم باید وقتی وعده اصلی غذایی را خورد که در ناحیه زیر سینه تا ناف احساس سبکی کنیم و کمی در قسمت زیر ناف احساس سنگینی داشته باشیم. از دیگر علامت های گرسنگی واقعی این است که حس شامه، بینایی و شنوایی تیز تر می گردد و آب دهان کم می شود. در غیر اینصورت غذا خوردن به دستگاه گوارش لطمه می زند.
13. مصرف شیر یا دوغ با میوه ممنوع است. (کاکائو و قهوه هم نوعی میوه محسوب می شوند.)
مصرف شیر یا دوغ با میوه به دستگاه گوارش لطمه می زند
14. خوردن همزمان باقلا با ماهی، پلو زرشک با مرغ، ماست با تربچه، پیاز و سیر، پیاز و تره، پیاز و اسفند، گردو با فندق و پسته، خربزه شیرین و موز، عسل و خربزه، تخم مرغ و موز بسیار خطر آفرین هستند.
15. بعد از غذای شور نباید آب گرم یا هر نوع دمنوشی نوشید و همچنین خوردن آب سرد با میوه های تر ممنوع می باشد.
با رعایت نکات فوق روده کوچم که مسئول اصلی هضم و جذب پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها می باشد از آسیب مصون می ماند و اما برای سلامت روده بزرگ می باسیت بیشتر از غذاهای تخمیر شده نظیر نان های حاوی خمیر ترش، سرکه های طبیعی و لبنیات پروبیوتیک استفاده نمود. اکثر ادویه ها بخصوص هل و اکثر سبزی ها به ویژه تره، دوست روده بزرگ محسوب می شوند و نان های بدون سبوس، مصرف زیاد سرخ کردنی های و نوشیدنی های کافئین دار برای سلامت روده بزرگ مطلوب نیستند.
نظر به اینکه آنزیم های گوارشی مهمی توسط غدد اثنی عشر و سایر قسمت های روده کوچک و غده پانکراس به داخل روده ترشح می شود و بدون آن ها هضم و جذب مواد غذایی غیر ممکن است، توصیه می شود که گه گاهی یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ در یک لیوان آب جوشانده و میل نمود تا ترشح آنزیم های دستگاه گوارش تنظیم شود.
در اینجا برخی از رایج ترین مشکلات و بیماری های روده ها را عنوان کرده و درمان های طبیعی آن ها را بیان می نمایم.
1. اسپاسم روده (خواه منشأ غذایی داشته باشد خواه منشأ عصبی):
صبح و ظهر و شب هر دفعه نصف قاشق چایخوری پودر رازیانه با نصف قاشق عسل تا حصول بهبودی میل شود.
2. نفخ روده:
یک قاشق چایخوری پودر زنیان با کمی عسل بعد از غذا میل گردد. (انواع کلم و تفاله سیب نفاخ محسوب می شوند).
مصرف پودر زنیان با کمی عسل بعد از غذا, برای درمان نفخ روده مفید است
3. اسهال:
یک قاشق غذا خوری پودر سماق با کمی آب سرد مصرف شود.
4. یبوست:
یک قاشق غذا خوری دانه اسفرزه را شب خیس نموده و صبح ناشتا، آب آن میل گردد. برای یبوست کودکان نیز می توان یک قاشق چایخوری ترنجبین را شب در یک لیوان آب خیساند و صبح بخورد کودک داد. در ضمن باید دانست که سیب زرد ضد یبوست و سیب قرمز قدری یبوست آور است.
5. سستی و تنبلی روده ها:
گلاب و آب و عسل و همچنین پاچه گوسفند سستی روده ها را بر طرف و فعالیت آنها را بیشتر می کند.
صبح و شب هر بار یک قاشق چایخوری پودر سنبل الطیب در یک لیوان آب جوش دم کرده و میل نمایید.
6. انگل های دستگاه گوارش:
باید به مدت یک هفته، هر روز یک قاشق مربا خوری از پودر آویشن برگ پهن به غذای مصرفی اضافه کرد. و هر شب نصف قاشق مرباخوری از پودر آویشن برگ باریک را در یک استکان آبجوش دم نمود و نوشید.
مصرف پودر آویشن برای درمان انگل های دستگاه گوارش مفید است
7. کرم کدو:
30 گرم برگ تازه یا خشک گردو را در 4 لیوان آب جوشانیده سپس صاف نموده و صبح، ظهر، عصر و شب هر بار یک استکان میل کند و این کار را تا حصول بهبودی ادامه دهد. طب اسلامی برای مبارزه با انگل ها و کرم های روده ای خوردن 7 عدد خرما در صبح به صورت ناشتا توصیه می کند که برای اثر بخشی نباید تا ظهر چیز دیگری مصرف نمود. در ضمن یکی دیگر از روش های از بین بردن انگل های روده ای جویدن و خوردن هسته سیب مرکبات است.
8. بواسیر:
علت اصلی بواسیر یبوست مزاج است بنابر این می بایست برای مبارزه با یبوست تا مدتی از خوردن ماست، سیب قرمز، برنج سفید، نان های سفید و میوه های نارس خودداری کرد و در عوض سبزیجاتی نظیر تره و کاهو و میوه هایی همچون سیب زرد، گلابی، گیلاس، انگور، هلو، لیمو شیرین، هندوانه و خربزه بیشتری میل نمود. در ضمن باید توجه داشت که ورزش منظم روزانه بخصوص پیاده روی از اهمیت زیادی برای جلوگیری از یبوست برخوردار است.
9. شقاق مقعد:
هفت روز پشت سر هم صبح ناشتا، افراد بالغ یک لیوان عناب در دو لیوان آب و کودکان یک استکان عناب را در دو استکان آب جوشانده و پس از نرم شدن عناب ها، آن ها را فشرده و هسته و تفاله ها را جدا نموده و بقیه را میل کند.
10. عفونت آپاندیس:
تحقیقات حاکی از آن است که افرادی که عادت به خوردن گوشت های نیمه خام و خوب پخته نشده دارند و همچنین مواد فیبردار مثل سبزی ها و میوه ها کمتری مصرف می کنند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آپاندیسیت قرار دارند. در این رابطه، حکمای طب سنتی اسلامی برای تناول مخلوط سیاه دانه در عسل، نقشی پیشگیرانه و حتی درمانی قائل شده اند.
درپایان نکته مهمی برای داشتن دستگاه گوارشی قوی و سالم یادآور می شوم: با توجه به اینکه هر چه هوا گرم تر شود، قدرت هضم دستگاه گوارش کمتر می شود و همچنین گرما در وسط روز به اوج خود می رسد لذا توصیه می شود که در ایام گرم سال، صبحانه و شام کاملی خورده شود اما وعده ناهار یا بکلی حذف شود یا مقداری میوه و سالاد به عنوان ناهار میل گردد.
گیاه درمانی در فشار خون بالا
در این مقاله با گیاهان دارویی مناسب کاهش فشار خون آشنا میشویم. این گیاهان عبارتند از سیر، پیاز، گریپ فروت، انار و ... .
دکتر صالحی سورمقی؛ متخصص گیاهان دارویی، در مورد گیاهان موثر بر فشار خون، بیان کرد: «تمام گیاهان و میوهجات به علت داشتن فیبر یا الیاف، دارای اثر کاهش فشار خون هستند، اما خیلی از گیاهان به دلیل داشتن مواد دیگری دارای اثرات متوسط یا گاهی قدرتمند در کاهش فشار خون میباشند.
به هر حال، همه گیاهان و میوهجات، به میزان کم یا متوسط اثر مثبت بر روی فشار خون دارند».
وی افزود: «از جمله گیاهان در دسترس برای همه افراد، میتوان انار را نام برد. انار میوهای بسیار ایدهآل و خوب از نظر چندین خاصیت است.
یکی از خواص انار، خاصیت کاهشدهنده فشار خون این میوه است که بیشتر به دلیل مواد قرمز رنگ آن است. در واقع، انارهای قرمز، آثار کاملتر و بهتری دارند».
قرص سیر میتواند فشار خون را در حد یک یا دو واحد پایین بیاورد
دکتر صالحی اظهار داشت: «میوه دیگری که در کاهش فشار خون موثر میباشد، گریپفروت است. اصولا همه مرکبات میتوانند فشار خون را کاهش دهند، ولی در بین مرکبات، گریپفروت اثر بیشتری دارد.
البته باید توجه داشت که نباید در مصرف آن زیادهروی نمود و یا داروهای فشار خون را کنار گذاشت و به جای داروها روزانه چند عدد گریپفروت مصرف کرد! ولی مصرف متعادل گریپ فروت میتواند در افرادی که فشار خونشان خیلی بالا نیست، موثر باشد و فشار خون را کاهش دهد».
این استاد دانشگاه گفت: «گیاه دیگری که خیلی موثر میباشد، پیاز است.
مصرف پیاز به دلیل دارا بودن ترکیبات بودار و گوگردی کاهش فشار خون را به دنبال دارد، اما بین گیاهانی که در دسترس بوده و از همه قویتر میباشند، میتوان به سیر اشاره نمود.
سیر هم دارای ترکیباتی مانند پیاز است، اما پیاز حدود 96-97 درصد آب دارد، ولی میزان آب سیر کمتر و میزان مواد موثر آن خیلی خیلی بیشتر است.
به همین دلیل میتوان از سیر تازه و یا سیر ترشی استفاده نمود که همان خاصیت را دارد.
ولی امروزه به دلیل راحتی مصرف، بیش از 120 کارخانه در دنیا از سیر، قرص یا کپسولهایی را تهیه نمودهاند که به راحتی میتوان آنها را مصرف کرد که بوی آنها هم مقداری کمتر از سیر تازه است و در همه جا حتی در مسافرت میتوان آن را به راحتی به دنبال خود داشت.
از قرصهای سیر موجود در بازار میتوان روزی یک یا دو یا سه عدد مصرف نمود، البته افرادی که فشار خونشان خیلی بالا است، نمیتوانند فقط با قرص سیر فشار خون خود را کاهش دهند.
قرص سیر میتواند فشار خون را در حد یک یا دو واحد پایین بیاورد و یا به عنوان کمکی با داروهای شیمیایی مصرف شود، چون تداخلی با آنها ندارد.
به هر حال، همه فرآوردههای سیر کاهش دهنده نسبتا خوب فشار خون هستند و از همه آنها میتوان استفاده نمود».
دکتر صالحی در پایان یادآور شد: «باید توجه داشت که هر چه بیشتر به سیر گرما بدهیم، مواد موثر سیر که مواد گوگردی و بودار آن هستند، تبخیر میشوند و اثر آن کمتر میشود، البته نه اینکه بگوییم سیر پخته یا سرخ شده اثری ندارد یا اثر کمی دارد، ولی به هر حال هر چه بیشتر به سیر حرارت بدهیم، مواد موثر آن کمتر میشوند.
بنابراین هر چه کمتر سیر را بپزیم یا کمتر سرخ کنیم، مواد موثر آن کمتر دستخوش تغییرات میشوند و آثار بهتری خواهند داشت».
مزایا و مضرات گیاه آلوئه ورا
آلوئه ورا، در درمان ترک های پوستی و خشکی پوست موثر می باشد
چرا می گویند ژل گیاه آلوئه ورا برای پوست مفید است و آیا استفاده از آن مضراتی هم دارد؟
مزایایی که سبب می شود آلوئه ورا برای پوست استفاده گردد عبارتند از:
- در درمان ترک های پوستی و خشکی پوست موثر می باشد، به خصوص اگزمای دور چشم یا پوست های بسیار حساس.
- روغن یا کرم آلوئه ورا برای پوست های خشک مناسب بوده و سبب نرم و براق شدن پوست می گردد.
-آلوئه ورا با رساندن اکسیژن بیشتر به سلول های پوست، سبب ترمیم بافت پوست می گردد.
- دارای خواص ضد سوختگی است. لذا می توان از آن در کرم های ضد آفتاب استفاده کرد.
-آلوئه ورا، سلول های پوستی مرده را از بین می برد و سلول های جوان را جایگزین می کند. بنابراین پوست را تازه و درخشان می سازد.
- مانع از پیری پوست و چروک آن می گردد.
-آلوئه ورا، شدت رنگدانه های پوستی را کاهش می دهد، بنابراین سبب کم رنگ شدن لکه های پوستی می شود و می تواند لکه های سر سیاه را نیز از بین ببرد.
- آلوئه ورا سبب افزایش قدرت جذب رطوبت پوست می شود و پوست را انعطاف پذیر می سازد. بنابراین بهترین مرطوب کننده برای پوست می باشد.
- در پیشگیری از بیماری های پوستی موثر می باشد.
-آلوئه ورا، به علت داشتن کلاژن و ویتامین E، قدرت کشسانی و نرمی پوست را افزایش می دهد و سبب باقی ماندن رطوبت در پوست می گردد.
- pH آن نزدیک به pH پوست است.
آلوئه ورا به علت داشتن کلاژن و ویتامین E، قدرت کشسانی و نرمی پوست را افزایش می دهد و سبب باقی ماندن رطوبت در پوست می گردد.
- در درمان ترک بین انگشتان پا که یک بیماری قارچی است موثر است .
- لوسیون آلوئه ورا به عنوان پاک کننده برای پوست کاربرد دارد.
-آلوئه ورا، تاثیر خنک کنندگی بر روی پوست دارد.
مضرات احتمالی آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا برای استعمال خارجی، ماده بی خطری است، اما در موارد نادری ممکن است سبب واکنش های آلرژیک (حساسیتی) گردد.
ژل آلوئه ورا در درمان زخم های عمیق موثر نیست و شیره آن می تواند سبب گرفتگی یا اسهال روده ای شدید گردد.
زنان شیرده یا باردار نباید از این ماده استفاده کنند، زیرا ممکن است سبب انقباض های رحمی شده و سقط جنین را تحریک کند.
این ماده ممکن است سبب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) گردد.
مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن می شود یا تعادل الکترولیتی را مختل می سازد. کودکان زیر 12 سال نبایستی از این گیاه مصرف کنند.
مصرف طولانی و مزمن شیره آلوئه می تواند سبب کمبود پتاسیم گردد.
دانه شاهدانه، یکی از مغذیترین مواد غذایی
مصرف شاهدانه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و تنظیم هورمونها خواهد شد
شاهدانه گیاهی یک ساله با برگهای قطرهای است. میوهٔ این گیاه ریز و روغنی بوده و خاصیت آرامش بخش دارد که از آن برای درمان نیز استفاده میشود. از بخشهای مختلف این گیاه مشتقات فراوانی از جمله تخم شاهدانه، الیاف شاهدانه و مواد روانگردان شامل ماریجوانا و حشیش تهیه میشود.
مشخصات گیاه شاهدانه
گیاهی شبیه به گزنه که بلندیش تا دو متر میرسد. دارای غنجهای متعدد، برگهای کشیده و دانههای ریز است. همچنین از دانهها جهت تهیه روغن و تولید صابون استفاده میشود. برگها و غنچه مستقیماً یا جهت تولید بنگ استفاده میشد. تی. اچ. سی در گونه ماده این گیاه غلظت بیشتری دارد. بر طبق بیانات مورخین، شاهدانه از اولین گیاهانی بوده که توسط بشر کشت شدهاست و استفاده از برگ و غنچه شاهدانه (کانابیس) به عنوان کانابانوید به بیش از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد میرسد.
در بعضی از کتب قدیمی به کانابیس گیاه مقدس میگفتند. از این گیاه جهت درمان بعضی بیماری ها-کم کردن درد قاعدگی خانم ها-درمان افسردگی و... استفاده میشود. شاهدانه در استانهای فارس، اصفهان، تهران و شمال ایران کشت میشود. این گیاه در ایران به نام وید یا کنف نیز شناخه میشود.
خواص دارویی شاهدانه
دانه شاهدانه، یکی از مغذیترین و قابل هضمترین مواد غذایی روی زمین است. دانه شاهدانه سرشار از پروتئین، اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب ضروری است.
دانههای شاهدانه دارای خواص تغذیهای فراوانی هستند و منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای آمینه ضروری و نیز مواد معدنی هستند.
طبق نتایج تحقیقات، افرادی که به طور منظم دانههای شاهدانه را مصرف میکنند فشار خون و همچنین میزان کلسترول بد در خون آنها با کاهش روبرو خواهد شد.
پروتئین و آنزیمهای موجود در دانههای بدون پوست شاهدانه، از آن جا که موجب کاهش ورم و التهاب میشود کمک خوبی برای مبتلایان به آرتروز و همچنین درد مفاصل محسوب میشود.
اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستید، شاهدانه را همراه با صبحانه میل کنید. مصرف شاهدانه هنگام صبح و در وعده صبحانه، باعث احساس سیری طولانی طی روز در شما خواهد شد و به این ترتیب دیگر نسبت به خوردن غذاهای شور و شیرین اشتهای کاذب نخواهید داشت.
مصرف شاهدانه همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز تنظیم هورمونها خواهد شد.
برخی از مبتلایان به بیماری «ام اس» برای برطرف کردن علائم مشکل خود، به طور قانونی از شاهدانه استفاده میکنند.
تحقیقات روی گیاه شاهدانه برای تولید دارویی به عنوان درمان بیماریهای ناتوان کننده سیستم عصبی بدن ادامه دارد.
شاهدانه ضد اسپاسم و انقباضات عضلانی است
دانشمندان آمریکایی اعلام کردهاند ترکیب شیمیایی گیاه شاهدانه میتواند مانع گسترش سلولهای سرطان سینه در بدن شود.
محققان موفق به کشف یک ماده شیمیایی در گیاه شاهدانه شدهاند که تاثیر ضدافسردگی دارد. آنان دریافتهاند که این ترکیب شیمیایی میتواند به تولید دوباره سلولهای عصبی کمک کند.
شاهدانه ضد اسپاسم و انقباضات عضلانی است.
شاهدانه مسهل است و در درمان یبوست کاربرد دارد.
- برای افرادی که دچار احتباس ادرار شدهاند، شاهدانه کارساز است.
- روغن شاهدانه گرم و خشک است و برای درد گوش مفید است.
گیاه شاهدانه مسکن واقعی و موثری برای درد شکم و معالجه میگرن و درد اعصاب و روماتیسم است.
اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستید، شاهدانه را همراه با صبحانه میل کنید. مصرف شاهدانه هنگام صبح و در وعده صبحانه، باعث احساس سیری طولانی طی روز در شما خواهد شد و به این ترتیب دیگر نسبت به خوردن غذاهای شور و شیرین اشتهای کاذب نخواهید داشت.
خواص بی نظیر چای گل سرخ
مصرف منظم چای گل سرخ در گام اول به سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می کند
گل سرخ یا همان گل محمدی نوعی گل رز است که در ایران به صورت گسترده کشت و استفاده می شود. از این گل معطر و پرخاصیت در تهیه گلاب، مربا، عطر، به صورت پودر داخل ادویه ها، در ترکیب شیرینیجات و غیره استفاده می شود.
چای گل سرخ
چای یا دمنوش گل سرخ یک نوشیدنی معطر و فوق العاده با خواص مثال زدنی و پرخاصیت برای آن هایی است که علاقه مند به نوشیدنی های گرم هستند. گل سرخ یا همان گل محمدی نوعی گل رز است که در ایران به صورت گسترده کشت و استفاده می شود. از این گل معطر و پرخاصیت در تهیه گلاب، مربا، عطر، به صورت پودر داخل ادویه ها، در ترکیب شیرینیجات و غیره استفاده می شود. گل محمدی طبیعت گرم دارد و برای تسکین اعصاب فوق العاده است. شما می توانید از این گلبرگ های خوش رنگ و معطر چای تهیه کرده و یک نوشیدنی صد درصد شرقی و آرامبخش تهیه کنید. پس بفرمایید یک فنجان سلامت و آرامش.
چای گل سرخ برای سم زدایی از بدن
مصرف منظم چای گل سرخ در گام اول به سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می کند. چون روی کبد و صفرا تأثیر داشته و باعث تمیزی آن ها می شود. این نوشیدنی معطر ادرارآور است و به کنترل حالت احتباس آب در بدن کمک می کند. البته باید گفت که با یک گل بهار نمی شود. یعنی با نوشیدن یک فنجان چای گل سرخ نمی توانید از این خواص بی نظیر بهره مند شوید. باید این نوشیدنی را به صورت منظم و یک دوره درمانی میل کنید.
گل سرخ سرشار از ویتامین C
گل محمدی طبیعت گرم دارد و برای تسکین اعصاب فوق العاده است. شما می توانید از این گلبرگ های خوش رنگ و معطر چای تهیه کرده و یک نوشیدنی صد درصد شرقی و آرامبخش تهیه کنید
گل سرخ یا همان گل محمدی خواص زیادی برای سلامتی دارد. این گل خوش رنگ سرشار از ویتامین C می باشد. بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، گلبرگ ها و ساقه این گل (به ویژه به صورت خام) منبع غنی ویتامین C محسوب می شود. باید بدانید که در روند خشک شدن گل، 25 تا 60 درصد ویتامین C موجود در آن از بین می رود. بنابراین توصیه می شود در تهیه چای تا حد امکان از گل سرخ تازه استفاده کنید. یادتان باشد که ویتامین C برای دستگاه ایمنی، حفظ سلامت پوست و استخوان ها از اهمیت بالایی برخوردار است. این ویتامین در جذب هر چه بیشتر آهن نقش موثری دارد.
گل سرخ منبع آنتی اکسیدان و ضد سرطان است
چای تهیه شده از گل سرخ فواید دیگری نیز دارد. این گل سرشار از آنتی اکسیدان ها و به ویژه پولیفنول های موسوم به کاتچین است. آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کرده و به این ترتیب از بروز سرطان ها پیشگیری می کند. ترکیبات آنتی اکسیدانی نه تنها از آسیب های رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند بلکه بدون آسیب رساندن به سلول های سالم اطراف، باعث نابودی سلول های سرطانی می شود. در واقع این گل باعث بهبود سلامت درون و بیرون بدن و حفظ جوانی آن می شود.
چای گل سرخ برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی مفید است
چای گل سرخ برای تسکین دردهای زنانه
چای گل سرخ همچنین در بهبود دردهای قاعدگی موثر است. اگر شما نیز از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید حتماً این چای را در برنامه روزانه تان بگنجانید. به عقیده برخی متخصصان این گل همچنین در تنظیم قاعدگی نامنظم یا شدید موثر است. گفتنی است که گل سرخ برای افزایش میل جنسی نیز موثر عمل می کند.
چای گل سرخ بهترین نوشیدنی برای روزهای سرد
چای گل سرخ برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید است. بنابراین توصیه می شود با فرا رسیدن روزهای سرد سال از این چای غافل نباشید.
چای گل سرخ تب بر است
اگر تب دارید می توانید به این چای اعتماد کنید. چای گل سرخ باعث کاهش دمای بدن شده و تب را کاهش می دهد. این چای برای پاکسازی بدن و کاهش التهاب و همچنین برطرف کردن ضایعات پوستی نیز موثر است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که گل سرخ از تشدید عفونت جلوگیری می کند.
چای گل سرخ برای آرامش اعصاب
چای گل سرخ باعث تسکین دستگاه عصبی می شود. اگر به طور منظم از این چای میل کنید از مشکلاتی مانند بی خوابی و خستگی خلاص خواهید شد. این نوشیدنی مفرح اعصاب بعد از یک روز کاری طولانی مدت و همراه با استرس است و باعث رفع خستگی و کسب انرژی دوباره می شود.
چگونه چای تهیه کنیم؟
چای گل سرخ همچنین در بهبود دردهای قاعدگی موثر است. اگر شما نیز از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید حتماً این چای را در برنامه روزانه تان بگنجانید
تهیه این چای بسیار ساده است. اگر حوصله تهیه چای گل محمدی را ندارید می توانید داخل قوری چای معمولی تان کمی گلبرگ گل محمدی بریزید تا معطر شود.
اما برای تهیه چای گل محمدی برای هر فنجان آب به 6 تا 7 گلبرگ گل سرخ نیاز دارید. برای شیرین کردن آن نیز می توانید از عسل یا عصاره استویا استفاده کنید که یک شیرین کننده طبیعی و فاقد کالری است.
برای تهیه این چای کافی است گلبرگ ها را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت کند. سپس می توانید چای را صاف کرده و کمی عسل یا عصاره استویا به آن بزنید.
می توانید از گلبرگ های خشک نیز در تهیه دمنوش استفاده کنید. می توانید یک قاشق غذاخوری گل سرخ را به همراه یک قاشق غذاخوری چای سیاه یا سبز به مدت 15 الی 20 دقیقه دم کنید. این دمنوش برای از بین بردن بوی بد دهان و کاهش نفخ موثر است.
خواص جوشانده پوست انار
آب جوشانده پوست انار براى تقویت لثه مفید است
خواص درمانى پوست انار:
۱- آب جوشانده پوست انار را بنوشید. قابض و مقوى است، براى معالجه اسهال ساده و اسهالى که از مسمومیت باشد و اسهال خونى و کنترل سلسله البول مفید است، قند ادرار را کم و خون را تصفیه مى نماید، از خونریزى ها خصوصا خونریزى رحم جلوگیرى مى کند.
۲- کوبیده خشک پوست انار را به اندازه چهار گرم با آب گرم مخلوط کنید و بخورید. کرمهاى معده و روده را دفع مى کند.
۳- مزمزه با آب جوشانده پوست انار براى تقویت لثه مفید است، از خونروى پس از کشیدن دندان جلوگیرى مى کند.
۴- یک تکه از پوست انار را بصورت یک سکه کوچک قیچى کنید بعد سفیدى و پیه روى آن را بتراشید تا نازک شود و یک ساعت روى آبسه دندان بگذارید و بعد عوض کنید و این عمل را تکرار کنید تا سرباز کند.
جوشانده پوست انار، آفت و زخم دهان را برطرف می سازد
۵- آب جوشانده پوست انار را با گلنار ساییده مخلوط کرده و روزى شش بار قرقره کنید خونریزى گلو را بند مى آورد.
۶- پاشیدن گرد کوبیده خشک پوست انار براى خشک کردن زخم شانکر ساده مصرف مى شود.
۷- پوست انار را نرم بسایید و شب ها به وسیله پنبه در دهانه رحم قرار دهید. ترشحات غیر طبیعى را متوقف مى سازد و به عنوان شستشو براى التیام بواسیر و رفع ترشحات سفید یا لوکورهآ مفید است.
۸- در آب جوشانده پوست انار بنشینید براى قطع کردن سیلان مفرط، ترشحات عادت ماهیانه و همچنین در مواردى که مقعد بیرون آمده باشد و همچنین درمان بواسیر مفید است.
۹- پوست انار را با جفت مساوى بسایید و روى پنبه بریزید و هر شب ضماد کنید. فیستول یا بواسیر را درمان مى کند.
۱۰- پوست انار را بجوشانید و روزی چند باز با آن دهان شویی کنید آفت و زخم دهان را برطرف می سازد
کاهش وزن با این دانه های شگفت انگیز
داروهای گیاهی برای کاهش وزن
زمانی که صحبت از لاغری به میان می آید بحث دانه ها نیز پررنگ تر می شود. چون این دانه های کوچک حاوی خواصی هستند که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. با ما همراه باشید تا با ٤ دانه و بذر مفید برای کاهش وزن بیشتر آشنایتان کنیم.
ما همیشه گفته ایم که رژیم یا ماده غذایی معجزه گری برای کاهش وزن وجود ندارد. لاغر شدن و رسیدن به تناسب اندام نیاز به تلاش و به ویژه برنامه غذایی خاص و سالمی دارد که نه تنها باعث چربی سوزی بشود بلکه سلامتی را نیز ارتقا دهد. فیبرهای غذایی جزو ضروریات کاهش وزن محسوب می شوند و به همین دلیل امروزه زمانی که صحبت از لاغری به میان می آید بحث دانه ها نیز پررنگ تر می شود. چون این دانه های کوچک حاوی خواصی هستند که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. با ما همراه باشید تا با 4 دانه و بذر مفید برای کاهش وزن بیشتر آشنایتان کنیم.
دانه دانه لاغری
همانطور که گفته شد فیبرها برای کاهش وزن در اوج سلامتی بدن لازم و ضروری هستند. این ترکیبات مغذی به کنترل عملکرد دستگاه گوارش و دفع مواد زائد از بدن کمک می کنند. به طور مثال باید بدانید که داشتن رژیمی سرشار از فیبر برای مقابله با دیابت موثر است. البته خواص فیبرها به همین جا ختم نمی شود. فیبرها باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شوند و برای حفظ و کنترل کلسترول خون مفید هستند. یادتان باشد که دانه ها سرشار از فیبر هستند، انرژی و باکتری های خوبی به بدن می رسانند که به تقویت فلور روده کمک می کنند. آیا کسی را می شناسید که تخمه آفتابگردان و تخمه کدو دوست نداشته باشد؟ این دانه ها بسیار خوشمزه هستند و میان وعده های خوبی محسوب می شوند. زمانی که تصمیم به لاغری گرفته اید بدانید که این دانه ها و تخمه ها همیار رژیمتان هستند و به چربی سوزی، ایجاد احساس سیری و افزایش سوخت و ساز بدن کمک می کنند. توصیه می کنیم این دانه ها را به سالادها، میلک شیک و غیره اضافه کنید و از خواص آن ها بهره ببرید.
تخم شربتی
حتماً در خصوص فواید و خواص تخم شربتی زیاد شنیده اید. این دانه های کوچک سرشار از فیبرهای محلول و غیرمحلول در آب هستند. اگر به طور مرتب از این دانه ها مصرف کنید تأثیر زیادی در افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش تدریجی وزن دارد. یادتان باشد تخم شربتی تأثیر زیادی در گردش خون دارد چون حاوی درصد زیادی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد. این اسیدهای چرب به کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید و همچنین افزایش کلسترول خوب کمک زیادی می کنند. اگر می خواهید از خواص لاغرکنندگی تخم شربتی بهره ببرید لازم است که اول سری به عطاری ها یا سوپرمارکت محله تان بزنید و این دانه های ریز را تهیه کنید. کافی است روزانه دو تا سه قاشق چایخوری تخم شربتی را به سالادها، ماست، میلک شیک اضافه کنید و یا اینکه از آن شربت تهیه کنید. البته حتماً حواستان به شیرینی آن باشد چون قرار است با این دانه ها لاغر شوید. می توانید از شیرین کننده های طبیعی فاقد کالری مانند عصاره گیاه استویا استفاده کنید.
مصرف تخم شربتی، تأثیر زیادی در افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش تدریجی وزن دارد
تخم کتان
در همین بخش خودمان نیز بارها در خصوص خواص تخم یا بذر کتان نوشته ایم. بی دلیل نیست که تخم کتان روز به روز شهرت بیشتری در بین مردم پیدا می کند. این دانه های کوچک حاوی میزان زیادی فیبر بوده و بهترین منبع گیاهی شناخته شده اسیدهای چرب امگا 3 محسوب می شوند. علاوه بر این تخم کتان سرشار از میزان زیادی استروژن بوده و به طور خلاصه دانه های شگفت انگیزی هستند. نتایج پژوهش ها نشان می دهد که با مصرف تخم کتان، فیبر بیشتری در مقایسه با مصرف غلات وارد بدن می شود. این دانه ها برای مقابله با یبوست و کاهش میزان کلسترول خون موثر عمل می کنند و در مقایسه با ماهی نیز امگا 3 بیشتری به بدن می رسانند. این بذرهای پرخاصیت نیز در عطاری ها به فروش می رسند. می توانید این دانه ها را در ماست، سالاد، میلک شیک و غیره ریخته و مصرف کنید. مطمئن باشید از طعم آن نیز خوشتان می آید.
تخم کتان حاوی میزان زیادی فیبر بوده و در کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد
دانه خردل
دانه خردل طعم خوبی دارد و شما می توانید برای خوشمزه تر کردن ماهی، گوشت و سالادها از آن استفاده کنید. دانه خردل مکمل طبیعی امگا 3، کلسیم، فیبر، آهن، منیزیم، فسفر، پروتئین، سلنیوم و زینک است. این دانه های کوچک برای بهبود هضم غذا مفید هستند چون ترکیباتی دارند که باعث ترشح شیره معده می شود. توصیه می کنیم در آشپزی و تهیه غذاهایتان از این دانه ها غافل نشوید. از آن ها برای سالادها و غذاهایی مانند ماهی، بوقلمون یا مرغ و همچنین گوشت کم چرب استفاده کرده و از خواص لاغری آن ها بهره ببرید.
دانه های خردل برای بهبود هضم غذا مفید هستند و باعث کاهش وزن می شوند
تخمه آفتابگردان
همه تخمه آفتابگردان را دوست دارد و به نوعی پای ثابت تماشای فیلم و فوتبال است. البته توصیه می کنیم از انواع خام (بدون نمک) آن ها استفاده کنید. چون نمک موجود در آن ها نه تنها تأثیری در کاهش وزن ندارند بلکه برعکس باعث تجمع آب در بافت ها شده و به کلیه ها آسیب می زند. اما در خصوص تأثیر آن ها روی کاهش وزن باید بگوییم که این دانه ها باعث ایجاد احساس سیری می کنند، در افزایش سوخت و ساز بدن نقش دارند و سرشار از اسید اولئیک، لینولئیک، پالمیتیک، استئاریک، آراشیدیک و لسیتین هستند. ترکیبات مذکور به کاهش میزان چربی بد خون و افزایش چربی خون خوب کمک می کنند. تخمه آفتابگردان به عملکرد خوب کبد نیز کمک می کند. فیبرهای موجود در این دانه ها به ویژه باعث کاهش جذب کلسترول در روده ها شده و اجازه نمی دهد چربی ها در بدن تجمع کنند. اما حواستان باشد که نباید روزانه بیش از یک مشت کوچک یا دو قاشق غذاخوری از این دانه ها استفاده کنید. چون بیش از این میزان باعث افزایش دریافت کالری می شود. بنابراین لازم است که حد تعادل را رعایت کنید. می توانید تخمه را به عنوان میان وعده میل کنید.
تخمه آفتابگردان باعث ایجاد احساس سیری می شود در افزایش سوخت و ساز بدن نقش دارد
با من همراه شوید تا براتون از رخ داد های روزانه بنویسم
دستهبندی
-
پت شاپ
(۱۱) -
گیاهان دارویی
(۸)
کلمات کلیدی
آخرین مطلب
- سنجاب
- بایدها و نبایدهای آب خوردن گربه
- ۹ نکته طلایی در تغذیه و رژیم غذایی گربه + ترکیبات ضروری
- روش های پیشگیری استرس یا اضطراب تنهایی سگ
- مشخصات ظاهری سگ راف کالی
- خرید سگ راف کالی
- تغذیه سگ برنس باید چگونه باشد؟
- هر آنچه که باید درباره سگ برنس مانتن داگ بدانید
- در رابطه با مشکلات سلامتی سگهای برنس
- نظافت پس از خرید سگ برنس مانتن داگ